088 110 1000 info@hunter-retail.com
Selecteer een pagina

Loyalty programma opzetten loont!

Loyalty programma = Klantenbinding.

Waarom is een loyalty programma zo belangrijk?
Omdat om de hoek hetzelfde product te verkrijgen is maar dan goedkoper. Omdat we anoniem via internet onze aankopen doen. Omdat klanten zich niet snel meer binden.
Dus waarom zou ik nog moeite doen om die ene klant ‘te binden’ om zijn of haar loyaliteit te winnen?
Omdat loyale klanten veel meer opleveren. Hoe maak ik ze dan loyaal?
Het komt aan op betrokkenheid en gemak.
Een rapport van Forrester uit 2012 zegt: “Klanten geven om de ervaring, niet het kanaal”.

Mooie voorbeelden van loyalty zijn:
Zorgverzekeraar Menzis geeft punten voor het aantal gelopen kilometers met hardloopapp Runkeeper of Strava. Gezond gedrag leidt vervolgens tot premiekorting.
De Media Markt clubleden vinden gratis bezorging van hun producten, dubbele retourtijd, online kassabonnen en winkansen blijken de meest populaire voordelen van het programma. In 2017 komen daar onder andere exclusieve koopavonden voor clubleden bij.

Gemak leidt tot klantenbinding
Begin deze zomer sloot Starbucks een samenwerking met dagblad The New York Times. Gebruikers van de Starbucks-app krijgen zodra zij zich in één van de filialen bevinden gratis toegang tot de artikelen van de krant. Sluiten ze vervolgens een abonnement af dan verdienen ze punten – sterren in dit geval – voor het spaarprogramma.
Eerder werd ook al een deal gesloten met Lyft, de grootste concurrent van Uber. Gebruikers van de vervoersdienst verdienen punten die ze voor koffie mogen inwisselen, de chauffeur verdient die eveneens per rit.

Screenshot_mkassa10Wat is het voordeel voor de ondernemer?
Waardevolle klantinformatie, nieuwe gebruikers aantrekken, upselling.

Waarom vinden ondernemers het moeilijk te beginnen met een loyalty programma?
Omdat ze niet weten hoe ze klantbehoeften kunnen voorspellen. Daarnaast vinden ze het ook moeilijk om analyses te maken, een programma te ontwerpen en de ROI in te schatten.
Het is nodig om een programma in de bestaande systemen te integreren en in lijn te brengen met de logistieke en financiële processen. En dat alles wordt als erg complex ervaren.

Een loyalty programma starten

Met ons Hunter-Retail POS Systeem zet u eenvoudig een loyalty programma op.
Omdat Hunter-Retail als basis CRM heeft bent u al bezig met het opbouwen van een klantrelatie. Doordat u gegevens verzameld van uw klant kunt u uw loyalty programma daar op aanpassen.
Wilt u hierover meer informatie? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Een loyalty programma zonder beacons is ondenkbaar. Ontdek hier hoe u beacontechnologie in kunt zetten om een succes te maken van uw loyalty programma!
Download het gratis whitepaper: Is beacontechnologie wat voor mij?