088 110 1000 info@hunter-retail.com
Selecteer een pagina

Zal ik een webshop beginnen?

Is dit het goede moment om een webshop te beginnen?

Dat consumenten meer producten online kopen betekent niet dat de offline winkel geen waarde meer heeft.
De fysieke winkel kan veel meerwaarde hebben. Het kan ook fungeren als een ophaal punt voor de producten die uw klanten online bestellen in uw webshop.
Beter nog, wanneer de fysieke winkel dezelfde look en feel heeft als de webshop dan kunnen we ook spreken van omnichannel. Helemaal wanneer u ervoor zorgt dat de webshop ook te vinden is in de winkel door middel van een verkoop/bestel zuil.

Is een webshop beginnen dan automatisch garantie voor succes?

Nee, want een webshop is eenvoudig opgezet maar met voorraadbeheer gaat het dan vaak mis. Helemaal wanneer de combinatie van fysieke winkel en webshop niet goed loopt. Iets wordt verkocht in de winkel maar dit wordt niet doorgevoerd in het systeem en voilà een teleurgestelde klant want die wilde net dat laatste product bestellen via de site.

{
Uit de laatste sectorprognose van ABN Amro over de detailhandel blijkt dat winkelen op zaterdag in vijf jaar tijd met 12 procent is teruggelopen.
De verkopen in de detailhandel zijn, vooral door onlineverkoop, juist met 13 procent toegenomen.
{
Consumenten oriënteren zich vaak eerst online en gaan dan naar een fysieke winkel
Twee kanalen die elkaar versterken

Dus wanneer u beide succesvol wil leiden dan is het goed om bijvoorbeeld een kassasysteem te hebben wat de voorraad voor beide goed regelt. Zodat de voorraad eigenlijk van een centraal punt wordt geregeld.
Wat ook een groot voordeel is van een webshop is dat u landelijk opereert. Dus de doelgroep wordt enorm uitgebreid. Consumenten oriënteren zich vaak eerst online en gaan dan naar een fysieke winkel. Wanneer ze iets online kopen in uw webshop zouden ze het in uw winkel kunnen retourneren. Zo versterken de twee kanalen elkaar.
Denk ook na over de service die u wilt bieden. Welke verzendkosten wilt u berekenen, hoe gaat u de producten verpakken, kunnen ze hun aankopen ook in uw winkel ophalen.

Tot slot

Dan heeft u eindelijk die webshop maar hoe krijgt u dan bezoekers?
Denk dan aan advertising, social media, SEO, een e-mail marketing plan enzovoort.
Wilt u hier meer tips over lees dan dit blog.