088 110 1000 info@hunter-retail.com
Selecteer een pagina

Hacker gepakt voor hacken webshops.
De politie heeft een hacker aangehouden die wordt verdacht van het hacken van accounts van webshops, digitale chantage en grootschalige phishingacties.

Webwinkel beveiligen

Hoe kunt u als ondernemer uw webwinkel beveiligen?
Het hacken van webwinkel accounts is een reëel gevaar. U beschikt vaak over privacygevoelige gegevens van consumenten. En u als webwinkelondernemer moet daar zorgvuldig mee omgaan.
Hoe kunt u als ondernemer voorkomen dat uw webwinkel gehackt wordt?
Hieronder volgen een paar tips voor webwinkel ondernemers.

R

Let op vage e-mails en betaallinks

Het gaat vaak om automatische spam. Maar er zit soms ook mail tussen van zogenaamde banken of een email met een betaallink erin. U ontvangt misschien een mail die van een klant lijkt met daarin een bijlage. U bent dan waarschijnlijk geneigd om de bijlage te openen. Maar kijk eerst of de email daadwerkelijk van uw klant is. U loopt het risico om een virus te krijgen op uw pc of u kunt hackers onbedoeld toegang geven tot uw email.

R

Sla wachtwoorden op in een beveiligde omgeving.

Als u een webwinkel beheert dan heeft u vaak veel inlogcodes nodig voor diverse programma’s en websites die u gebruikt om uw onderneming te runnen. Het is een uitdaging om al die inlogcodes en wachtwoorden te onthouden. Maar het beste is om al uw wachtwoorden te onthouden en ze nergens op te slaan. Wanneer u ervoor kiest uw wachtwoorden op te slaan doe dat dan veilig. Er zijn verschillende manieren om dit in een beveiligde omgeving te doen. U kunt ook een heel sterk wachtwoord bedenken en daarop variëren.

R

Beveilig uw webwinkel

Een fysieke winkel heeft ook sloten en beveiliging. Een webwinkel dient daarom ook goed beveiligd te zijn. Maar dat vereist wel enige expertise. Heeft u dat niet, schakel dan iemand in die dat wel heeft. Uw webwinkel en ook uw klanten worden dan beveiligd tegen hackers, spam e-mails en andere praktijken.

Een aantal dingen die u zelf kunt doen om uw webwinkel te beveiligen:

  • Blijf op de hoogte van ontwikkelingen. Update uw software zoals uw webwinkelsoftware maar ook uw mailingsoftware.
  • Installeer uw antivirussoftware. En houdt die up to date.
  • Maak een back-up strategie.
  • Kies voor betrouwbare hosting.
  • Gebruik een captchacode voor contactformulieren op uw webwinkel.
  • Laat klanten wachtwoorden aanmaken die bestaan uit meer dan 8 tekens, minimaal 1 vreemd teken en een hoofdletter.

Wat doet Hunter-Retail aan beveiliging?
Firewall
Antispam
Automatisch updaten
SSL certificaten

webwinkel beveiligen