088 110 1000 info@actablue.com

Checklist kassasysteem kopen

Het kiezen van een kassasysteem dat bij u past, kan best lastig zijn.
Daarom deze korte checklist om u te helpen bij deze keuze.

Bepaal wat voor soort onderneming u heeft

Heeft u bijvoorbeeld meerdere vestigingen of een werkplaats? Er zijn kassasystemen die ontwikkelt zijn voor een specifieke branche. Bedenk dus dat een kassasysteem moet aansluiten bij uw branche.

Bepaal wat voor soort ondernemer u wilt zijn

Het kan zijn dat u nu één vestiging heeft maar wilt groeien. Of het kan zijn dat u nu nog geen webshop heeft maar dat in de toekomst wel wilt. Bekijk dus of het kassasysteem de mogelijkheden biedt die u wellicht in de toekomst wilt.

Is een gratis kassa app een oplossing?

Als startende ondernemer heeft u te maken met grote investeringen en onzekere inkomsten. Het klinkt aanlokkelijk om ook op een kassasysteem te besparen. Een gratis kassa app klinkt natuurlijk als een fantastische oplossing, maar er zijn dingen waar u toch op moet letten. Lees ze in dit blog.

Maakt u gebruik van randapparatuur?

Inventariseer of u gebruik maakt van randapparatuur zoals een weegschaal. Deze moet ook kunnen werken met het nieuwe kassasysteem. En heeft u nog geen kassasysteem dan moet u niet vergeten dat een kassasysteem ook minimaal bestaat uit een lade, scanner en printer. Daarbij komt ook nog een betaalautomaat.

Maakt u gebruik van een boekhoudpakket?

Dan is het ideaal wanneer deze gekoppeld wordt aan het kassasysteem. Informeer van te voren of dat kan. Met een boekhoudkoppeling schrijft u de transacties direct door naar uw boekhoudsysteem. Dit scheelt u heel veel tijd.

Een storing, en dan?

Bekijk of de leverancier een helpdesk heeft en welke service de leverancier biedt. Doe dit van te voren zodat u niet voor verrassingen komt te staan.