088 110 1000 info@actablue.com

E-commerce en omnichannel, wat houdt het in?

Er wordt veel gepraat over e-commerce. Is dat iets voor u als ondernemer? Wellicht dat u het al doet want e-commerce klinkt ingewikkelder dan het is.
Heeft u een webwinkel? Dan bent u al een eind op weg.

E-commerce staat voor Electronische Handel dus eigenlijk een webwinkel.
Wanneer we het over omnichannel hebben, gaat het over e-commerce via verschillende kanalen. Die kanalen zijn met elkaar ‘verbonden’.
De klant zoekt op internet naar een product, vindt die in uw webwinkel maar besluit het te bekijken in uw fysieke winkel. In de winkel kan de klant toch besluiten de blauwe variant van het product te bestellen via de verkoopzuil in uw winkel en rekent af aan de zuil met zijn pinpas. E-commerce of omnichannel, het zijn allemaal kanalen om de klant te ‘vinden’.
Het gaat erom dat niet de ondernemer maar de klant het hele verkoopproces mag bepalen.
De klant wil dat er een combinatie is van online en offline verkoop en elk terrein moet dezelfde merkbeleving bieden.

Bijna alle producten die nu vaak in de winkel liggen zijn ook online te koop in de webwinkel. Maar wanneer we het begrip e-commerce verder trekken zijn ook alle gerelateerde bedrijfsprocessen zoals distributie, online marketing en communicatie met de klant, e-commerce. Internet is hierbij niet het doel, maar het middel om het doel te bereiken.

Er zijn sinds 2015 meer webwinkels in Nederland dan fysieke winkels. Er zijn ongeveer 100.000 actieve webwinkels in Nederland. En dat maakt het meteen ook lastig want hoe valt uw webwinkel op tussen al die 100.000 webwinkels? Lees dat hier: Tips om uw webshop vindbaar te maken.

Hunter-Retail levert omnichannel,
dat wil zeggen alle schakels die u nodig heeft voor e-commerce.We bieden een POS Systeem dat u uit kunt breiden tot een compleet omnichannel platform. Van een verkoopzuil tot een gekoppeld loyalty programma, voorraadbeheer, de kassa gekoppeld aan uw webshop. U heeft met Hunter-Retail zicht op alle schakels omdat u alles kunt verbinden met elkaar.

Wilt u daar meer over weten? Neem dan vandaag contact op of bezoek onze showroom in Roden(Drenthe). Daar kunt u ‘ervaren’ wat omnichannel is.