088 110 1000 info@actablue.com

Retail trends 2019

Het jaar is net begonnen en we zijn nieuwsgierig wat de retail trends zijn voor 2019.
We willen er vijf uitlichten.

Experience store

In plaats van een winkel vol met producten, is dit een winkel waar u ‘ervaart’. Samsung heeft een winkel geopend in NY die dit doet. Het is een winkel waar klanten een ervaring op doen met het product en de mogelijkheden. Die trend is ontstaan doordat millennials ervaringen/belevingen boven materiële dingen stellen. Om een idee te krijgen bekijk deze video.

Hyperpersonalisatie

Cosmeticabedrijf L’Oreal is hierin een mooi voorbeeld. Ze werkt aan een apparaat, met camera, dat aan de hand van iemands huidtype een crème samenstelt. Of Apple en Amazone. Zij kregen afgelopen jaar patenten op het personaliseren van zelfrijdende auto’s. Zo’n auto bepaalt dan zelf hoe hard hij bijvoorbeeld optrekt op basis van de persoonlijke voorkeur van de passagier.
Een buyer persona is niet nauwkeurig genoeg. Hyperpersonalisatie houdt bijvoorbeeld in dat een webshop die, naarmate een klant er vaker winkelt, zich geheel vormt naar de individuele voorkeuren. Een op maat gesneden klantervaring.

Geen contante betalingen in 2019?

Dit heeft grote voordelen. Eén ervan is stoppen met kasgeld tellen aan het eind van de dag, maar ook zeker de veiligheidsvoordelen voor het personeel. De trend die we ook steeds meer zien is betalen zonder card. Dus betalen met de smartphone. Maar denk ook aan biometrisch betalen. Lees hier meer over deze manier van betalen. De toenemende veiligheidsbehoefte ontstaat ook door het groeiende aantal online bestellingen/betalingen. Daardoor neemt de vraag naar sterkere authenticatie toe.

Gezonder en duurzamer

Consumenten willen gezondere producten en staan ook meer stil bij duurzaamheid. De gezondheidstrend geeft foodbedrijven kansen, want verpakkingen spelen een grote rol. Food moet gezonder, transparanter en persoonlijker.

Omnichannel

Een shopervaring die alle kanalen naadloos in elkaar over laat gaan. Online en offline met elkaar verbinden. Het op alle kanalen aanwezig zijn voor de klant blijft een belangrijke trend voor 2019. Heeft u een fysieke winkel maar nog geen webshop? Bekijk hier op onze site de mogelijkheden.