088 110 1000 info@actablue.com

Mijn oog viel afgelopen week op een bericht over kledingstore WE.
WE Fashion had het, net als elke andere retailer in de winkelstraat, moeilijk. Er is een hoop omzet ingeleverd de afgelopen jaren. Begin 2015 kwam het bericht dat er voor 81 medewerkers geen plek meer was. Tegelijkertijd laat de modeketen ook weten miljoenen te investeren in een betere klantenbinding, digitale innovatie en het trainen van zijn medewerkers in zijn eigen WE Academy.
In datzelfde interview werd gevraagd wat de reden van het huidige succes is van WE Fashion.

Ze noemen 4 redenen
• Meer aandacht aan de kwaliteit van de mode
• Meer geld naar marketing
• De focus op omnichannel
• Een beter trainingsprogramma voor het winkelpersoneel

Vooral het derde punt vond ik interessant, omnichannel. Drie jaar terug werd het loyaliteitsprogramma WE IS ME geïntroduceerd. Klanten kunnen zich met de bijbehorende app onder meer identificeren aan de kassa en zo gebruikmaken van verschillende digitale coupons. “Komende zomer verwelkomen we het drie miljoenste lid. Dat is een krachtige basis om met onze klanten te kunnen communiceren.”

Maar wat ook duidelijk naar voren komt, is dat omnichannel een onderdeel is van het ‘succes verhaal’. Het gaat om het geheel. Biedt een kwalitatief goed product, wees zichtbaar, communiceer met de klant en laat klanten zich welkom voelen in de winkel.